About me

jag4Malin Grönberg

Född i Linköping, bor och arbetar i Uppsala sedan år 2000.
Autodidakt.

”Hon målar celler på lab och tavlor hemma!” Det var en beskrivning jag hörde om mig själv en gång, och den stämmer ju bra! På dagarna jobbar jag som cancerforskare här i Uppsala och en del av min fritid ägnas åt måleri.

Jag har alltid tyckt om att teckna och måla! Har under åren testat olika tekniker, alltifrån blyerts och akvarell, till spray, olja och akryl. Nuförtiden, under de perioder jag är kreativ, målar jag mycket intensivt, och då passar akrylfärgerna mig bäst. Jag kan lätt lägga lager på lager och får då mycket struktur, och ibland använder jag mer vatten, eller lite tidningspapper och får då en annan typ av måleri och effekter. Blandteknik använder jag ibland när något t.ex. ska förstärkas, med exempelvis tusch eller sprayfärg. Motiven har under de senaste åren huvudsakligen varit ansikten i olika uttryck med mycket färg. Ibland är det ansiktet i målningen som talar, ibland är det bakgrunden. Jag vill att man ska bli påverkad av tavlan, jag vill förmedla en känsla!

Välkommen att kika i galleriet!

As a self-taught artist, I have always enjoyed the endless opportunities of painting and drawing. I was born in Linköping, Sweden, and since 2000 I am working and living in Uppsala .
Nowadays I usually work with acrylic paint on canvas, although I have tried different techniques during the years. Sometimes I also use mixed media, acrylics together with spray paint or indian ink, to emphasize something or to make some details become more pronounced. I hope you will enjoy my work!

Signatur